Hoi ik ben Kristy Snepvangers (15 jaar) en woon in Bergen op Zoom. Ik ben een spring en (internationale) eventing ruiter,

In Mei 2017 is bij mij geconstateerd dat ik scoliose heb (een S bocht met 31 graden boven en een bocht van 16 graden onder). Om dit te horen is op elk moment alles behalve leuk. Bij mij was het een enorme slechte timing, omdat ik  een maand later mijn allereerste EK zou gaan rijden. Dit was dan ook een onzekere periode.

Een half jaar lang heb ik de boston brace  op aanraden van het ziekenhuis in Breda gedragen. Hier ben ik uiteindelijk mee gestopt, omdat je in deze brace 23 uur per dag vast wordt gezet. Mijn spieren werden in deze brace uitgeschakeld en voor een topsporter is dit niet goed.  Mijn ouders en ik hadden hier geen goed gevoel over en kwamen via internet bij Scoliosis Care Clinic uit. Na een gesprek en uitleg heb ik de overstap gemaakt naar Scoliosis Care Clinic en kreeg ik de RSC Brace. Tot op de dag van vandaag ben ik enorm blij met mijn keuze, want mijn bocht wordt goed gecorrigeerd en ondertussen blijven mijn spieren ook topfit. 

Ondanks er al veel kennis is over scoliose en wat we er aan kunnen doen, zal je toch altijd ZELF de discipline moeten hebben om je brace te dragen, scoliose oefeningen te doen en ik heb ook nog 1x keer per week fysio. Bij mij lukt het heel goed, omdat ik maar één doel voor ogen heb, de Olympische spelen rijden en dan heb je wel een goede rug nodig. Inmiddels is mijn bocht ietsjes afgenomen en daar ben ik mega blij mee, helaas ben ik op dit moment nog niet uitgegroeid dus zal zeker nog 1 jaar met volle discipline mijn brace moeten blijven dragen. maar het heeft mij al veel gebracht.

Naast dat mijn bocht iets is afgenomen heb ik ook al  3 EK’s gereden in Hongarije, Engeland & Nederland. Scoliosis Care Clinic heeft hier een steentje aan bij gedragen en daar ben ik ze enorm dankbaar voor.

Wat ik iedereen wil meegeven die scoliose heeft, als je iets wilt , ga er dan voor, en een verkromming in de wervelkolom hoeft jou hierin niet te beperken!!!

Follow your dreams!

lees meer
Kristy Snepvangers

Hoi, ik heet Tamara en woon in Portugal. Ik ben nu net 16 geworden en heb al een paar jaar een scoliose. Toen ik anderhalf jaar geleden bij de orthopeed kwam werd mij een heel schokkende notitie verteld… ik moest geopereerd worden. Ik kon dit echt niet geloven, helemaal omdat eigenlijk m’n gehele leven om sport draait. (meer…) lees meer

Tamara Weges

Hallo, ik ben Kaylee en ik ben 13 jaar en heb scoliose. We hebben het ontdekt vorig jaar op vakantie. Ik liep in mijn bikini en mijn moeder zag dat ik scheef stond. (meer…) lees meer

Kaylee Kruisweg