Wat is een brace?

Een brace is een op maat gemaakt korset. De brace heeft als doel het stabiliseren en zo mogelijk corrigeren van de scoliose. Een brace is geschikt voor de behandeling van scoliose en Scheuermann bij kinderen als je nog niet uitgegroeid bent, maar ook bij volwassenen als er blijvende pijnklachten optreden die niet met andere interventies zijn te verminderen of op te heffen.

De medisch specialist adviseert over het type brace dat het best bij de bocht past en de draagduur. Hoe lang de brace gedragen moet worden is afhankelijk van het type brace en de ernst van de scoliose of Scheuermann.

Wat is een RSC ® Brace?

RSC staat voor Rigo System Cheneau Brace. De RSC Brace is een gedegen en doordachte scoliosebrace, vervaardigd op basis van een gepatenteerde procedure. De RSC Brace stamt af van Dr. Jacques Cheneau en is verder ontwikkeld door Dr. Manuel Rigo (MD, PhD).

De kracht van de RSC Brace is het unieke en effectieve biomechanische design. De brace wordt individueel voor u en jou vervaardigd.

De RSC Brace is meer dan een brace, het is een compleet systeem. Alleen de RSC Brace biedt:

 • Origineel biomechanisch design van Rigo;
 • Individuele kwaliteit;
 • Zekerheid door teamwork.

De RSC Brace wordt voor u en jou op maat gemaakt, omdat de brace alleen dan optimaal past. Een betere pasvorm betekent meer comfort en dat maakt het makkelijker om de bracebehandeling te volgen.

De uitstekende pasvorm biedt ook de garantie van efficiëntie en succes. Dit betekent wederom realistische resultaten, die alleen met een professioneel team bereikt worden.

Hoe ziet een RSC Bracebehandeling eruit?

 • Uitgebreide intake met ons multidisciplinaire team om te bepalen of een bracebehandeling noodzakelijk is;
 • Metingen verrichten en noteren in database;
 • Design kiezen door de patient;
 • Indeling en keuze van model door Dr. Rigo;
 • Vervaardiging van de RSC Brace bij Ortholutions;
 • Fitting en overhandiging van de brace bij Scoliosis Care Clinic ®.

Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen

Scoliosis Care Clinic ® is SEMH gecertificeerd.

Sinds 1995 is het in Nederland mogelijk de betere leveranciers van hulpmiddelenzorg te herkennen. Leveranciers die hoogwaardig kwaliteitswerk leveren zijn namelijk erkend door de SEMH, de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen en als zodanig herkenbaar aan het hierboven afgebeelde logo. De door de SEMH erkende leverancier is de professional die door opleiding en jarenlange ervaring precies weet hoe te handelen. Vanaf het opnemen van de maatvoering, de vervaardiging van het product tot aan de ‘finishing touch’ bij het passen, bent u bij de erkende leverancier in goede handen.

De erkenning door de SEMH heeft meerwaarde voor alle partijen: de consument, de leverancier en de zorgverzekeraar. De leverancier wordt regelmatig getoetst waarbij constant wordt gekeken of de geleverde hulpmiddelzorg, voldoet aan de eisen en aansluit bij de behoeften van de gebruiker. De consument heeft een waarborg voor kwaliteit, kennis en begrip en de zorgverzekeraar weet dat het geld goed wordt besteed.

 • Origineel biomechanisch design van Rigo;
 • Individuele kwaliteit;
 • Zekerheid door teamwork.