Ilse

THERAPEUT

Ilse de Wilde – Kramer

Fysiotherapeut.

Specialisatie:
C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
C2 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
RSC Brace specialist

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ®

Ilse de Wilde is in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze hogeschool in Groningen. Begin 2011 heeft ze in Barcelona de opleiding tot BSPTS Schroth therapeut gevolgd en vervolgens heeft Ilse in 2013 de vervolgopleiding C2 (gevorderdencursus voor BSPTS Schroth therapeuten) gedaan.

In 2013 heeft zij ook de Intensive Seminar Instructional Course on the RSC Brace gevolgd bij Ortholutions in Duitsland.

‘Ik ben getrouwd met Johan en woon in een klein dorpje in de polder. Ik ben vanaf het eerste uur werkzaam bij de Scoliosis Care Clinic ®. Samen met Marjan en Mariëtte heb ik de opleiding tot BSPTS Schroth therapeut gevolgd in Barcelona (overdag hard studeren en ’s avonds aan de tapas).

We scholen regelmatig bij om onze kennis up to date te houden. Daarvoor reizen we regelmatig naar het buitenland.

Mijn grootste passie is het geven van de intensieve therapie. Daarin is het contact met de cliënten erg leuk maar ook de ontwikkeling die de cliënten doormaken. Naast de vele jongeren, behandelen we ook volwassenen. Het is mooi om de jongeren te laten zien dat hun dromen nog steeds uit kunnen komen en dat volwassenen ook een toekomst met hun scoliose hebben’.

Opleidingen.

 • 2010                :           Bachelor of Health – Fysiotherapie, Hanze hogeschool Groningen
 • 2011                :           C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
 • 2013                :           C2 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
 • 2013                :           Instructional Intensive Seminar The RSC Brace – OrthoLutions

Contact: PT@scoliosiscareclinic.com

Kirsten

THERAPEUT

Kirsten van Goor

Fysiotherapeut.

Specialisatie:
C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
C2 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
RSC Brace specialist

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ®

Kirsten van Goor volgde de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen waarna ze begonnen is met werken bij een eerstelijns fysiotherapie praktijk, welke gericht was op het behandelen van mensen met (a)-specifieke rugklachten.

Begin 2013 heeft ze in Barcelona de opleiding tot BSPTS Schroth therapeut gevolgd en vervolgens heeft Kirsten eind 2013 de vervolgopleiding C2 (gevorderdencursus voor BSPTS Schroth therapeuten) gedaan.

In 2013 heeft zij ook Intensive Seminar Instructional Course on the RSC Brace gevolgd bij Ortholutions in Duitsland. 2014 is de verdieping van de bracebehandeling verder gegaan. Bij de Bufa in Hamburg (Dld) heeft Kirsten het praktijk seminar ‘Cheneau Korsett’ gegeven door dr. Rigo (MD, PhD) gevolgd.

 

‘Tijdens mijn werk in de eerstelijnszorg, ben ik mij steeds meer gaan interesseren in wervelkolom gerelateerde klachten. Maar door de korte behandeltijd per cliënt, gaf het mij uiteindelijk te weinig voldoening. Sinds 2013 ben ik als fysiotherapeut werkzaam bij Scoliosis Care Clinic ®. Hier ben ik helemaal op mijn plek in een poliklinische revalidatiesetting. Door de intensiteit van de zorg en samenwerking met diverse professionals kunnen we in een korte tijd heel veel voor de cliënten betekenen. Het werk wat ik in de kliniek doe is ontzettend specialistisch en tegelijkertijd ook heel uniek. Inmiddels hebben wij zoveel kennis en ervaring in huis, dat is ontzettend waardevol!’

Opleidingen.

 • 2011                :           Bachelor of Health – Fysiotherapeut, Hanze hogeschool Groningen
 • 2013                :           C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
 • 2013                :           Instructional Intensive Seminar Instructional Course on the RSC Brace – Ortholutions
 • 2013                :           C2 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
 • 2014                :           Bufa-Seminar het Chêneau-Korsett – Dr. Rigo Praxis seminar

Contact: PT@scoliosiscareclinic.com

Margreet

RECEPTIONISTE

Margreet Mondria

Office Manager.

Specialisatie:   Financiële administratie

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ®

Margreet Mondria is vanaf de oprichting werkzaam op het secretariaat van Scoliosis Care Clinic ® en is vanaf de start nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de kliniek. Ze verzorgt alle administratieve en financiële werkzaamheden.

‘Ik ben Margreet, getrouwd en moeder van een zoon en een dochter.

Ik werk alweer een hele tijd bij Scoliosis Care Clinic ®, een plek waar ik mij vanaf het eerste moment thuis voel. Een fijn team en mooi en dankbaar werk waar we de cliënt op nummer één zetten. Het is prettig om mensen te kunnen helpen.

Als u belt met Scoliosis Care Clinic ®, dan krijgt u mijn collega Yvonne, of mij aan de telefoon’.

Naast facturatie, administratie en betalingen, is de financiële afdeling van Scoliosis Care Clinic ® ook verantwoordelijk voor vragen over zorgverzekeringen. Soms verloopt de facturatie van een medische behandeling niet direct via de zorgverzekeraar. In die gevallen zorgt de afdeling financiële administratie voor een soepele afhandeling.

Contact: financien@scoliosiscareclinic.com

Mariëtte

THERAPEUT

Mariëtte Zoer – Kosse

Adjunct-directeur en Manager Kwaliteit en Veiligheid.

Oefentherapeut Cesar.

Specialisatie:
C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
C2 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
RSC Brace specialist

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ® en Nordic Health

Mariëtte Zoer is vanaf de start betrokken bij Scoliosis Care Clinic ®. De van oorsprong oefentherapeute is een ambitieuze duizendpoot en betrokken bij alle processen van de onderneming, met de focus op de inhoudelijke kwaliteitsborging van het therapie aanbod.

Haar visie is dat alle activiteiten van de onderneming erop gericht moeten zijn om de patiënt zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Als manager kwaliteit is zij verantwoordelijk voor de medische inhoud van de tweedelijns programma’s. Het bieden van zorg op maat is onze prioriteit!

Mariëtte participeert actief in het communication committee van de SOSORT (International Society on Scoliosis Orthopaedic and Rehabilitation Treatment). Zij is hier onder andere verantwoordelijk voor het opstellen en versturen van de nieuwsbrief.

‘Ik ben Mariëtte, workaholic met passie voor Scoliosis Care Clinic ® en wil het liefst 48 uur in een dag stoppen! Mijn werk is nooit af en áls het bijna af is, werk ik samen met Marjan aan nieuwe ontwikkelingen. Stilstand is immers achteruitgang en rust roest.

Ik haal voldoening uit de dankbaarheid van cliënten na een intake of revalidatiebehandeling. Een minimale tip of advies met een groot resultaat is het mooiste wat je iedere dag kunt geven’.

Opleidingen.

 • 2008                :           Bachelor of Health – Oefentherapie Cesar, Hogeschool Utrecht
 • 2011                :           C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie therapeut
 • 2013                :           C2 Schroth BSPTS scoliose revalidatie therapeut
 • 2013                :           Instructional Intensive Seminar The RSC Brace – OrthoLutions

Contact:          mariettezoer@scoliosiscareclinic.com

Marjan

EIGENARESSE

Marjan de Jonge

Algemeen directeur.

Specialisatie:  Ontwikkeling van inzetmogelijkheden voor scoliose zorg in Nederland

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ® en Nordic Health

In 2011 startte zorgonderneemster Marjan de Jonge Scoliosis Care Clinic ®. Door haar jarenlange ervaring in de zorg en haar persoonlijke ervaringen met scoliose binnen haar familie, heeft zij een sterke visie ontwikkeld hoe scoliose zorg anno 2018 zou moeten worden ingezet.

Haar uitgangspunt is om patiënten en verwijzers zo goed mogelijk van dienst te zijn met de behandeling van patiënten met scoliose, kyphose, Scheuermann of andere chronische rugklachten. Geen overdiagnostiek maar een programma op maat, zonder wachtlijsten en met de inzet van een multidisciplinair behandelteam van gedreven gespecialiseerde professionals.

Marjan is nationaal en internationaal actief op het gebied van non-chirurgische scoliose behandelingen en aangesloten bij de SOSORT (International Society on Scoliosis Orthopaedic and Rehabilitation Treatment).

‘Transparantie over resultaten en patiënttevredenheid zijn essentieel voor de geloofwaardigheid en continuïteit van onze onderneming’.

Opleidingen.

 • 2011                :           C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie Assistent
 • 2013                :           Instructional Intensive Seminar The RSC Brace – OrthoLutions
 • 2013                :           C2 Schroth BSPTS scoliose revalidatie Assistent

Contact:          marjandejonge@scoliosiscareclinic.com

Anneke

Anneke van Essen

Manager Service Center.

Specialisatie: Eerste aanspreekpunt en agendabeheer voor patiënten, therapeuten en
artsen. ‘Ervaringsdeskundige’ op het gebied van rugklachten. Sportdocent.

Werkzaam voor locatie: Nordic Health Zwolle, Alkmaar en Rotterdam
en vliegende keep voor Scoliosis Care Clinic ®.

Naast haar secretariële opleiding en werkervaringen, heeft Anneke zich ontwikkeld in het (sport) instructeurs vak. Hierbij heeft ze diverse opleidingen gedaan waardoor ze nu gediplomeerd instructrice van verschillende groepslessen is. Door discopathie (artrose) in de onderrug is ze zelf met pijnklachten een tijdje als sportinstructeur en als sporter uitgeschakeld geweest. Door middel van de juiste oefeningen en het blijven trainen en bewegen, heeft ze de pijnklachten nu onder controle.

‘Met de sport- en instructeurservaringen die ik heb, was mijn verbazing groot dat juist mijn getrainde lijf rugklachten bleek te ontwikkelen. Een combinatie van genetische bepaling, een zwangerschap waarbij mijn rug het zwaar te verduren heeft gehad en het (over) belasten van mijn lichaam bleken de oorzaak. Gelukkig ben ik inmiddels alweer een aantal jaren pijnvrij en weet ik door goed te luisteren naar de signalen van mijn lijf, pijnklachten te voorkomen. Alsof het zo moest zijn kwam na jaren werkzaam te zijn geweest bij een grote sportclub in Zwolle die helaas ophield te bestaan, deze functie bij Nordic Health en Scoliosis Care Clinic ® voorbij.

Mijn sportachtergrond en mijn eigen ervaring met rugklachten, zorgen ervoor dat ik me goed kan verplaatsen in de (zorg) vraag van patiënten. Dit in combinatie met de positieve resultaten die ik aan het einde van een behandelperiode letterlijk langs mijn werkplek zie lopen, maakt dat ik mij er iedere keer weer bewust van ben met welk professioneel en deskundig team ik mag samenwerken’.

Contact: administratie@nordichealth.nl

Barbara

Barbara Vetter
Zorg Manager.

Specialisatie:
Zorgtrajecten ontwerpen
Medische- en Sportfysiologie

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ®

Barbara Vetter komt oorspronkelijk uit een ander gedeelte van de zorg. Ze heeft meerdere opleidingen in de zorg in combinatie met management gevolgd.

Barbara heeft gewerkt als praktijkmanager in een tandartspraktijk en als projectleider in een zorginstelling. Het aansturen van het praktijkteam en het coördineren van interne bedrijfsvoering met als doel efficiënte patiëntenzorg te waarborgen, waren haar expertises. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor het personeelsmanagement.

Opleidingen.

 • 2011                :           Minor Medische- en Sportfysiologie, Universiteit Twente
 • 2012                :           Bachelor Management in de Zorg, Hogeschool Utrecht
 • 2014                :           Master Zorgtraject Ontwerp, Hogeschool Utrecht
 • 2015                :           Equitherapie

Emily

Emily Leemhuis
Fysiotherapeut.

Specialisatie:
C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ® en Nordic Health

Emily Leemhuis volgde de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen. Vervolgens heeft zij in Amerika de cursus tot C1 Schroth BSPTS scoliose-fysiotherapeut afgerond.

Zij is als Schroth BSPTS scoliose revalidatie therapeut werkzaam binnen Scoliosis Care Clinic ® en werkt daarnaast als revalidatie fysiotherapeut bij ons inpandige revalidatie- en behandelcentrum Nordic Health.

‘Wat leuk dat u/jij kijkt op de site van Scoliosis Care Clinic ®. Sinds februari 2018 ben ik als fysiotherapeut werkzaam bij Scoliosis Care Clinic ®. Ik doe mijn werk met veel plezier en krijg bij Scoliosis Care Clinic ® voldoende tijd om elke patiënt persoonlijke aandacht te geven. Het feit dat elk persoon en elke rug weer anders is, maakt het werk voor mij uitdagend en waardevol. Tot slot vind ik het belangrijk en prettig dat we hier werken met een multidisciplinair team. Hierdoor kunnen we patiënten de beste zorg bieden’.

Opleidingen.

 • 2018                :          Bachelor of Health – Fysiotherapeut, Hanze hogeschool Groningen
 • 2018                :          C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut

Contact: PT@scoliosiscareclinic.com

Anneke

Anneke Struijk
Fysiotherapeut.
Onderzoeker.

Specialisatie:
Wetenschappelijk onderzoek

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ®

Anneke Struijk volgde de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Per september 2018 zal zij gaan starten aan een deeltijd master Klinische Gezondheidswetenschappen aan de universiteit van Utrecht. Zij is sinds januari 2018 werkzaam bij Scoliosis Care Clinic ®.

‘Tijdens mijn afstudeeronderzoek kwam ik erachter dat ik een passie heb voor wetenschappelijk onderzoek. Ook werd het mij duidelijk wat het belang van wetenschappelijk onderzoek is voor de toekomst van fysiotherapie. Om de toekomst van fysiotherapie te kunnen waarborgen is het belangrijk om fysiotherapeutische behandelmethodes wetenschappelijk te kunnen onderbouwen.

Vooral in de behandeling van scoliose is nog veel onderzoek nodig. Wij als therapeuten zien door onze behandeltherapie bij patiënten wel het resultaat, maar het is van belang dit juist ook wetenschappelijk aan te kunnen tonen, bijvoorbeeld voor verzekeraars. Om mijn werk nog beter te kunnen uitvoeren start ik daarom binnenkort met de master Klinische Gezondheidswetenschappen’.

Opleidingen.

 • 2017                :           Bachelor of Health – Fysiotherapeut, Hanze hogeschool Groningen

Contact: PT@scoliosiscareclinic.com

Heidi

Heidi Veltmaat-Lambregts
Physician Assitant.

Specialisatie: Bewegingsapparaat

Heidi Veltmaat is na haar sportcarrière als profhandbalster aan de slag gegaan als fysiotherapeut. Ze is begonnen als fysiotherapeut en medisch begeleider bij het dames team van Jong Oranje. Naast de begeleiding van het Nederlandse team werkte ze ook in een reguliere fysiotherapiepraktijk waar ze breed inzetbaar was. Intern heeft ze hier de opleiding tot echografist gevolgd en toegepast. In 2015 is ze begonnen met de opleiding tot Physician Assistant welke ze in 2018 heeft afgerond.

‘Als allround fysiotherapeut heb ik expertise opgedaan omtrent behandeling (revalidatie) van klachten aan het bewegingsapparaat. Dit behelsde het schrijven en bijstellen van trainingsschema’s, naast het trainen en motiveren van patiënten in het bereiken van hun doelen. Om meer uitdaging te krijgen ben ik de opleiding tot PA gaan volgen, het menselijk lichaam bestaat tenslotte uit meer dan alleen het bewegingsapparaat. Deze opleiding heeft mijn algemene medische kennis verbreed. In de huisartsenpraktijk heeft dit geresulteerd in het zelfstandig kunnen houden van spreekuur, stellen van diagnoses en initiëren van behandeling. Maar het bewegingsapparaat blijft mijn ‘grote liefde’. Uitdaging vind ik met name in de complexiteit van klachten, iets wat beperkt mogelijk is in de eerste lijn.’

‘Groepsdynamiek geeft mij energie en het schakelen tussen verschillende werkzaamheden houdt mij scherp. De hele dag in een spreekkamer doorbrengen spreekt mij minder aan. Het is voor mij een uitdaging om op een ontspannen manier helder te communiceren, zonder het doel van het gesprek uit het oog te verliezen. Een essentieel onderdeel voor een goede samenwerking!’

Opleidingen.

 • 1999                :           Bachelor of Health – Fysiotherapie,
 • 2011                :           Musculoskeletal Ultrasound
 • 2018                :           Master Physician Assitant – huisartsengeneeskunde, Hogeschool
  InHolland
 • 2018                :           C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie therapeut

Fred

Fred de Jong

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ®