Ilse

THERAPEUT

Ilse de Wilde – Kramer

Fysiotherapeut.

Specialisatie:
C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
C2 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
RSC Brace specialist

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ®

Ilse de Wilde is in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze hogeschool in Groningen. Begin 2011 heeft ze in Barcelona de opleiding tot BSPTS Schroth therapeut gevolgd en vervolgens heeft Ilse in 2013 de vervolgopleiding C2 (gevorderdencursus voor BSPTS Schroth therapeuten) gedaan.

In 2013 heeft zij ook de Intensive Seminar Instructional Course on the RSC Brace gevolgd bij Ortholutions in Duitsland.

‘Ik ben getrouwd met Johan en woon in een klein dorpje in de polder. Ik ben vanaf het eerste uur werkzaam bij de Scoliosis Care Clinic ®. Samen met Marjan en Mariëtte heb ik de opleiding tot BSPTS Schroth therapeut gevolgd in Barcelona (overdag hard studeren en ’s avonds aan de tapas).

We scholen regelmatig bij om onze kennis up to date te houden. Daarvoor reizen we regelmatig naar het buitenland.

Mijn grootste passie is het geven van de intensieve therapie. Daarin is het contact met de cliënten erg leuk maar ook de ontwikkeling die de cliënten doormaken. Naast de vele jongeren, behandelen we ook volwassenen. Het is mooi om de jongeren te laten zien dat hun dromen nog steeds uit kunnen komen en dat volwassenen ook een toekomst met hun scoliose hebben’.

Opleidingen.

 • 2010                :           Bachelor of Health – Fysiotherapie, Hanze hogeschool Groningen
 • 2011                :           C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
 • 2013                :           C2 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
 • 2013                :           Instructional Intensive Seminar The RSC Brace – OrthoLutions

Contact: PT@scoliosiscareclinic.com

Margreet

RECEPTIONISTE

Margreet Mondria

Office Manager.

Specialisatie:   Financiële administratie

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ®

Margreet Mondria is vanaf de oprichting werkzaam op het secretariaat van Scoliosis Care Clinic ® en is vanaf de start nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de kliniek. Ze verzorgt alle administratieve en financiële werkzaamheden.

‘Ik ben Margreet, getrouwd en moeder van een zoon en een dochter.

Ik werk alweer een hele tijd bij Scoliosis Care Clinic ®, een plek waar ik mij vanaf het eerste moment thuis voel. Een fijn team en mooi en dankbaar werk waar we de cliënt op nummer één zetten. Het is prettig om mensen te kunnen helpen.

Als u belt met Scoliosis Care Clinic ®, dan krijgt u mijn collega Yvonne, of mij aan de telefoon’.

Naast facturatie, administratie en betalingen, is de financiële afdeling van Scoliosis Care Clinic ® ook verantwoordelijk voor vragen over zorgverzekeringen. Soms verloopt de facturatie van een medische behandeling niet direct via de zorgverzekeraar. In die gevallen zorgt de afdeling financiële administratie voor een soepele afhandeling.

Contact: financien@scoliosiscareclinic.com

Mariëtte

THERAPEUT

Mariëtte Zoer – Kosse

Adjunct-directeur en Manager Kwaliteit en Veiligheid.

Oefentherapeut Cesar.

Specialisatie:
C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
C2 Schroth BSPTS scoliose revalidatie fysiotherapeut
RSC Brace specialist

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ® en Nordic Health

Mariëtte Zoer is vanaf de start betrokken bij Scoliosis Care Clinic ®. De van oorsprong oefentherapeute is een ambitieuze duizendpoot en betrokken bij alle processen van de onderneming, met de focus op de inhoudelijke kwaliteitsborging van het therapie aanbod.

Haar visie is dat alle activiteiten van de onderneming erop gericht moeten zijn om de patiënt zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Als manager kwaliteit is zij verantwoordelijk voor de medische inhoud van de tweedelijns programma’s. Het bieden van zorg op maat is onze prioriteit!

Mariëtte participeert actief in het communication committee van de SOSORT (International Society on Scoliosis Orthopaedic and Rehabilitation Treatment). Zij is hier onder andere verantwoordelijk voor het opstellen en versturen van de nieuwsbrief.

‘Ik ben Mariëtte, workaholic met passie voor Scoliosis Care Clinic ® en wil het liefst 48 uur in een dag stoppen! Mijn werk is nooit af en áls het bijna af is, werk ik samen met Marjan aan nieuwe ontwikkelingen. Stilstand is immers achteruitgang en rust roest.

Ik haal voldoening uit de dankbaarheid van cliënten na een intake of revalidatiebehandeling. Een minimale tip of advies met een groot resultaat is het mooiste wat je iedere dag kunt geven’.

Opleidingen.

 • 2008                :           Bachelor of Health – Oefentherapie Cesar, Hogeschool Utrecht
 • 2011                :           C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie therapeut
 • 2013                :           C2 Schroth BSPTS scoliose revalidatie therapeut
 • 2013                :           Instructional Intensive Seminar The RSC Brace – OrthoLutions

Contact:          mariettezoer@scoliosiscareclinic.com

Marjan

EIGENARESSE

Marjan de Jonge

Algemeen directeur.

Specialisatie:  Ontwikkeling van inzetmogelijkheden voor scoliose zorg in Nederland

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ® en Nordic Health

In 2011 startte zorgonderneemster Marjan de Jonge Scoliosis Care Clinic ®. Door haar jarenlange ervaring in de zorg en haar persoonlijke ervaringen met scoliose binnen haar familie, heeft zij een sterke visie ontwikkeld hoe scoliose zorg anno 2018 zou moeten worden ingezet.

Haar uitgangspunt is om patiënten en verwijzers zo goed mogelijk van dienst te zijn met de behandeling van patiënten met scoliose, kyphose, Scheuermann of andere chronische rugklachten. Geen overdiagnostiek maar een programma op maat, zonder wachtlijsten en met de inzet van een multidisciplinair behandelteam van gedreven gespecialiseerde professionals.

Marjan is nationaal en internationaal actief op het gebied van non-chirurgische scoliose behandelingen en aangesloten bij de SOSORT (International Society on Scoliosis Orthopaedic and Rehabilitation Treatment).

‘Transparantie over resultaten en patiënttevredenheid zijn essentieel voor de geloofwaardigheid en continuïteit van onze onderneming’.

Opleidingen.

 • 2011                :           C1 Schroth BSPTS scoliose revalidatie Assistent
 • 2013                :           Instructional Intensive Seminar The RSC Brace – OrthoLutions
 • 2013                :           C2 Schroth BSPTS scoliose revalidatie Assistent

Contact:          marjandejonge@scoliosiscareclinic.com

Barbara

Barbara Vetter
Zorg Manager.

Specialisatie:
Zorgtrajecten ontwerpen
Medische- en Sportfysiologie

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ®

Barbara Vetter komt oorspronkelijk uit een ander gedeelte van de zorg. Ze heeft meerdere opleidingen in de zorg in combinatie met management gevolgd.

Barbara heeft gewerkt als praktijkmanager in een tandartspraktijk en als projectleider in een zorginstelling. Het aansturen van het praktijkteam en het coördineren van interne bedrijfsvoering met als doel efficiënte patiëntenzorg te waarborgen, waren haar expertises. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor het personeelsmanagement.

Opleidingen.

 • 2011                :           Minor Medische- en Sportfysiologie, Universiteit Twente
 • 2012                :           Bachelor Management in de Zorg, Hogeschool Utrecht
 • 2014                :           Master Zorgtraject Ontwerp, Hogeschool Utrecht
 • 2015                :           Equitherapie

Anneke

Anneke Struijk
Fysiotherapeut.
Onderzoeker.

Specialisatie:
Wetenschappelijk onderzoek

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ®

Anneke Struijk volgde de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Per september 2018 zal zij gaan starten aan een deeltijd master Klinische Gezondheidswetenschappen aan de universiteit van Utrecht. Zij is sinds januari 2018 werkzaam bij Scoliosis Care Clinic ®.

‘Tijdens mijn afstudeeronderzoek kwam ik erachter dat ik een passie heb voor wetenschappelijk onderzoek. Ook werd het mij duidelijk wat het belang van wetenschappelijk onderzoek is voor de toekomst van fysiotherapie. Om de toekomst van fysiotherapie te kunnen waarborgen is het belangrijk om fysiotherapeutische behandelmethodes wetenschappelijk te kunnen onderbouwen.

Vooral in de behandeling van scoliose is nog veel onderzoek nodig. Wij als therapeuten zien door onze behandeltherapie bij patiënten wel het resultaat, maar het is van belang dit juist ook wetenschappelijk aan te kunnen tonen, bijvoorbeeld voor verzekeraars. Om mijn werk nog beter te kunnen uitvoeren start ik daarom binnenkort met de master Klinische Gezondheidswetenschappen’.

Opleidingen.

 • 2017                :           Bachelor of Health – Fysiotherapeut, Hanze hogeschool Groningen

Contact: PT@scoliosiscareclinic.com

Kim

Kim Bokking

Psycholoog

 

Specialisatie:

Chronische pijnklachten

 

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ®

Na mijn studie Psychologie ben ik me gaan specialiseren in mensen met Chronische Pijnklachten. De enorme effecten die pijn heeft op het gedrag en het leven van mensen fascineren mij. Hoewel mensen met chronische pijnklachten medisch technisch soms uitbehandeld zijn is door een gedragsmatige aanpak vaak nog wel winst te behalen. Daar help ik iemand graag bij.
Door inzichtelijk te maken welk gedrag je (logischerwijs) vertoont en hier aanpassingen te maken ervaren mensen de pijnklachten vaak toch als minder belemmerend in het dagelijk leven.

In Oktober 2019 ben ik voor mezelf begonnen en in Februari 2020 ben ik gestart bij Scoliosis Care Clinic.
In het zorgprogramma van de Scoliosis Care Clinic biedt ik educatie over pijn en stress, geef inzicht in je eigen gedrag in relatie tot klachten en zoeken we samen naar een vorm van acceptatie.

Opleidingen.

  • 2012                :Basis Aantekening Sportpsychologie, Universiteit van Amsterdam
  • 2013                :Master of Science, Psychologie, Universiteit Twente
  • 2016                :Revalidatie en Arbeid Specialist
  • 2017                :EMDR, basiscursus
  • 2018                :Verspreide pijn

Fred

Fred de Jong

Werkzaam voor locatie: Scoliosis Care Clinic ®