Vergoeding uit de basisverzekering.

De revalidatiezorg van Scoliosis Care Clinic ® valt onder de (meeste) basisverzekeringen voor ziektekosten en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Op basis van een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist, kan het revalidatieprogramma ingezet worden. Indien voldaan wordt aan de inclusiecriteria, wordt het programma volledig vergoed vanuit uw zorgverzekering (m.u.v. het wettelijk eigen risico).

Heb ik een verwijzing nodig van mijn huisarts, bedrijfsarts of specialist?

Ja, voor alle behandelingen die binnen de basisverzekering vallen, heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist vóórdat u een afspraak bij ons kunt maken. Deze Poliklinische Revalidatie Verwijzing is nodig om de kosten vergoed te krijgen door uw zorgverzekeraar. Uw huisarts kan u digitaal via zorgdomein verwijzen. Indien uw huisarts niet is aangesloten bij Zorgdomein kunt u het verwijsformulier downloaden.

De belangrijkste inclusiecriteria zijn:

  • Er is sprake van problemen in het bewegend functioneren in combinatie met een of meerdere persoonlijke en/of externe factoren.
  • De klachten zijn langer dan drie maanden bekend.
  • Er is sprake van een ongunstige prognose zonder inzet van multidisciplinaire zorg.

Op grond van de Zorgverzekeringswet dient elke zorgverzekeraar de poliklinische revalidatiebehandeling van Scoliosis Care Clinic ® te vergoeden. Een overeenkomst tussen uw zorgverzekeraar en Scoliosis Care Clinic ® is hiervoor geen voorwaarde.

Ongecontracteerde zorg.

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten op basis van ongecontracteerde zorg. U ontvangt altijd een uitgebreide offerte alvorens de behandeling start. Zo komt u niet voor verassingen te staan.

Machtigingsaanvraag

Indien u verzekerd bent bij onder andere; DSW, VGZ, Menzis, Stad Holland, CZ- OHRA en Delta Lloyd, zijn wij per 2018 genoodzaakt om na het intakegesprek toestemming te vragen aan uw zorgverzekeraar om aan het programma te mogen deelnemen. Een verslag van de intake sturen wij (in overleg met u) naar de zorgverzekeraar die beslist of u wel of niet in aanmerking komt voor een poliklinische revalidatie behandeling. De intakeafspraak wordt, met de juiste verwijzing, altijd volledig vergoed.

Eigen risico

Zoals bij alle specialistische zorg, is op de vergoeding van de programma’s van Scoliosis Care Clinic (intakefase en behandelfase) het eigen risico van toepassing. Er wordt dus een aanspraak gemaakt op uw eigen risico. Voor meer informatie over vergoedingen neemt u contact op met de administratie van Scoliosis Care Clinic.  Wij staan u graag te woord.

Privacyvoorwaarden

De privacy van onze patiënten is volledig gewaarborgd. Vertrouwelijke informatie wordt uitsluitend tussen de behandelende professionals uitgewisseld. Zij hebben een geheimhoudingsplicht. De huisarts of bedrijfsarts krijgt alleen gedetailleerde informatie als u dat wilt. De werkgever ontvangt géén medische gegevens. De patiënt heeft altijd het recht zijn vertrouwelijke dossier in te zien. Bekijk het privacyreglement.

Zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars 2020