Hey ik ben Daphne en ik ben 13 jaar. Ik heb drie zusjes. En ik zwem heel fanatiek en toen ik te horen kreeg dat ik scoliose had dacht ik dat het voorbij was… gelukkig ben ik hier bij Scoliosis Care Clinic ® terechtgekomen en kan ik gewoon weer door met zwemmen en leuke dingen doen met mijn vriendinnen.

Ik stond in mijn badpak bij het zwembad en toen zag mijn trainer dat ik niet helemaal recht stond en ze zei ga eens rechtstaan, en daarop antwoorde ik: ik sta toch recht. Nadat ze dat heeft gezien is ze naar mijn ouders toegegaan en ze zei dat we het even zouden moeten laten checken bij een fysiotherapeut.
Toen dacht ik dat ik het met een paar fysio oefeningen wel kon tegenhouden, maar voor de zekerheid hebben we foto’s laten maken in het ziekenhuis in Maastricht waarbij de huisarts ook op de hoogte werd gehouden. Op 3 juli zijn we op gesprek geweest bij een kinderorthopeed en ze liet de foto zien van mijn rug en ik schrok zo erg, en ik vroeg meteen: kan ik nog zwemmen… en daar op antwoorde ze waarschijnlijk wel, dus ik was zo bang dat de rest van het gesprek me een beetje voorbij is gegaan. Het bleek zo te zijn dat mijn bovenste bocht 35 graden was en mijn onderste bocht 31 graden.
En op het einde kreeg ik dus te horen dat we een afspraak hadden bij de instrumentenmaker, ik kon het bijna niet geloven dat ik een Boston – brace zou krijgen en daar zou mijn zwemmen onder gaan lijden.

Mijn ouders en ik hadden er allemaal niet zo’n goed gevoel bij dus toen zijn we op het internet opzoek gegaan naar informatie en zo zijn we uitgekomen bij de Scoliosis Care Clinic ®. Op 23 juli gingen we op intake gesprek bij Scoliosis Care Clinic ® en er werd een 4D scan gemaakt van mijn rug die we dan later gingen bekijken, ik schrok er heel erg van (alweer) over hoe mijn rug eruit zag. En met het gesprek was ik ervan overtuigd om de strijd tegen mijn scoliose aan te gaan bij Scoliosis Care Clinic ®. We zouden de volgende dag moeten laten weten of we de therapie gingen doen of niet. De volgende dag belden mijn ouders en ik overtuigd naar de clinic om te zeggen dat we binnenkort gingen starten.

Nog geen week later begon ik met mijn eerste twee weken intensieve BSPTS Schroth-based therapie, ik zat in een gezellige groep met alleen meiden , zo gingen de eerste intensieve BSPTS Schroth-based weken voorbij. Het was best zwaar, maar de therapeuten gingen nog net iets verder zodat je nog net iets meer kon geven en zo haalde je nog meer uit jezelf, en met de mensen die daar zaten sleepten elkaar er doorheen.

De eerste twee weken zitten erop. Ik was heel tevreden met het eindresultaat want, ik was van 35 graden naar 22 graden gegaan en in correctie 19 graden. Ik was zo blij. Alleen toen kwam het zwaarste, het thuis blijven vast houden, gelukkig had ik mijn ouders, drie zusjes, familie en mijn vriendinnen. Ik moest een tijd later terugkomen voor de tweede twee weken en ik was gegroeid en ik had het resultaat in graden niet erger laten worden. Dus ik was best blij, en toen begonnen we weer met de twee weken en ik zat in een groep van twee vrouwen en een jongen. Het waren weer twee zware weken maar, de iedereen heeft me er super bij geholpen om aan het einde van de twee weken toch weer een mooi resultaat neer te zetten van 21 graden.

Op 30 december 2013 had ik mijn eerste terugkomdag en ik had mijn graden niet erger laten worden dus ik was blij en ik vond het vooral leuk dat ik ondanks ik elke dag een uur oefeningen moest doen, ik gewoon weer kon zwemmen, afspreken met vriendinnen en weer gewoon mezelf kon zijn. Wat ik denk ik niet had gekund als ik in een brace had gelopen. Ik heb nu al een paar terugkomdagen gehad en het gaat nog steeds goed. Eric, Ilse, Mariëtte, Swanet, Kirsten, Marjan en iedereen die mij heeft geholpen super bedankt.