Op het moment ben jij waarschijnlijk bezig met een beslissing maken over de behandeling van je rug. Wellicht is er voor jou nu de keuze tussen een operatie, Scoliosis Care Clinic ®, of een brace. Ik kan maar één ding zeggen: ga alsjeblieft voor Scoliosis Care Clinic (SCC) ®.

Toen ik 6 jaar geleden als een van de eerste patiënten SCC inliep ontweek ik een operatie van mijn scoliose die op dat moment 50 graden was. Een operatie aan je scoliose kent veel gevaren en daarom besloot ik samen met mijn ouders alles op alles te zetten om deze te vermijden. Mijn scoliose ging met 1-2 graden per week achteruit en vereiste snelle behandeling. Daarom besloot ik SCC te combineren met een brace, om zo een optimaal resultaat te behalen. Het resultaat was geweldig, ik kwam tot een bocht van 25 graden na 4 weken intensieve therapie met volle dagen training. Dit klinkt zwaar, maar het waren leuke weken. Het team van SCC is ontzettend aardig en bovendien ontmoet je gelijk leeftijdsgenootjes in dezelfde situatie. School zal begripvol zijn; ik mocht mijn toetsen bijvoorbeeld vanuit Zwolle maken van mijn docenten!

Nu 6 jaar later is mijn scoliose stabiel op 33 graden. Ik heb nog 4 jaar intensief getraind, 4-5 keer per week één tot ander halfuur. Tegenwoordig train ik ongeveer 1 keer per week maar ben ik qua sporten erg actief. Mijn rug is nu uitgegroeid! Naast dat ik een ontzettend groot resultaat in pijnverschil heb behaald leer je veel nuttige dingen. Hoe til je dingen op, hoe kan je je houding corrigeren enzovoorts. Daarom zou ik SCC aan alle leeftijden aanraden, ook op latere leeftijd heb je er nog heel veel aan, al zit je rug misschien wat “vaster”.

Wees wel eerlijk tegen jezelf: jij kan het verschil maken! Vooral in je groei. Als je niet traint, kan rugpijn de consequentie zijn. Als je wel traint, heb je er veel profijt van. Het vereist veel discipline en kan soms confronterend zijn, omdat jij ‘verantwoordelijk’ bent voor het doorzetten van je eigen behandeling. Omdat ik veel van sporten houd en vrij bewegen (wat soms na een operatie niet mogelijk is) heb ik besloten te kiezen om bij SCC aan de slag te gaan. Terugblikkend zou ik het nooit anders willen hebben gedaan! De brace hielp ook goed bij een agressieve scoliose zoals die van mij.

Ga vooral langs voor een consult bij SCC en mocht je willen praten over je scoliose met een mede-patiënte, stuur mij dan vooral een berichtje via Facebook of e-mail. Ik sta altijd open voor contact en hoor graag jouw verhaal!

Heel veel liefs (en succes) met de behandeling die jij besluit te volgen!