Sunny was een zeer enthousiast meisje. Ze hield van het leven en van sporten, en in het bijzonder van hockey. Sunny’s leven nam echter een dramatische wending toen er Scoliose werd gediagnosticeerd bij haar. Maar ze had plannen en was vastberaden dat ze haar doel zou bereiken!

Radeloos over advies Scoliose operatie.

De orthopedisch chirurg vertelde haar dat haar enige optie was een scoliose operatie te ondergaan. Deze ingreep zou echter betekenen dat ze nooit meer zou kunnen hockeyen of welke andere vorm van sport dan ook kunnen bedrijven! Sunny was radeloos. Ongelukkig met het advies van de chirurg gingen de ouders van Sunny op zoek naar alternatieve scoliose behandelingsmogelijkheden.

Op zoek naar alternatief

Haar ouders gingen via internet op zoek naar een scoliose behandeling die hun dochter de zware en risicovolle scoliose operatie van 9 uur zou besparen. Na enkele dagen zoeken vonden ze een scoliose behandeling die hun aansprak. Maar jammer genoeg was deze scoliose behandeling alleen in het buitenland te ondergaan. Na rijp beraad werd de vakantie afgezegd en vertrokken zij voor meer informatie naar het buitenland. Na het bezoek aan de scoliose kliniek en de ontvangen informatie gingen zij, om alles te overdenken weer naar huis. Eenmaal thuis gekomen, was de beslissing snel genomen. De scoliose therapie zag er goed uit en er waren geen risico’s aan descoliosetherapie verbonden. Dus besloten de ouders samen met Sunny zich in te schrijven voor de eerst mogelijke therapiesessie.

Scoliose Therapie

De scoliose therapie is gebaseerd op de in Duitsland ontwikkelde Schroth therapie. De oefeningen zijn specifiek ontworpen voor Sunny. Het was hard werken en de taal (Engels) wierp een extra barrière op. Maar ze kreeg een fantastisch stel vrienden die ook Scoliose hebben en ze heeft veel geleerd over Scoliose.

Het resultaat

Na afloop van de scoliose behandeling kreeg Sunny een resultaat om trots op zijn. Dit was nog maar het begin van het goede nieuws. Sunny ging naar de orthopedisch chirurg in het plaatselijke ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat haar Cobb angle was gereduceerd met 5 graden! Dit is een opmerkelijke prestatie voor Sunny, want enkele maanden daarvoor werd nog verteld dat haar curve alleen kon worden gestopt of worden verminderd met een brace en gevolgd door een operatie. Die scoliose operatie is dus niet nodig gebleken.

 

Sunny is inmiddels fitter dan ooit en speelt weer volop hockey. Ze gaat met veel plezier door met haar scoliose oefeningen en hoopt dat haar Cobb angle verder zal afnemen.

“Zoeken naar een alternatieve scoliose behandeling leek een beetje ontmoedigend, maar het was de moeite waard. Op mijn huidige gecorrigeerde houding ben ik erg trots. Ik ben blij dat mijn ouders gekozen hebben voor een alternatieve scoliose behandeling voor mij en ben ze heel dankbaar. Ik kan gewoon sporten, draag géén brace en heb geen scoliose operatie hoeven ondergaan.”