Hoi, ik heet Tamara en woon in Portugal. Ik ben nu net 16 geworden en heb al een paar jaar een scoliose. Toen ik anderhalf jaar geleden bij de orthopeed kwam werd mij een heel schokkende notitie verteld… ik moest geopereerd worden. Ik kon dit echt niet geloven, helemaal omdat eigenlijk m’n gehele leven om sport draait.

Hoe zouden jullie je voelen als ze één van de belangrijkste dingen in je leven zouden ontnemen?

Dus… tegen de opinie van de orthopeed in (die ervan overtuigd is dat gezien mijn leeftijd en de bochten van de scoliose niets nog gaat helpen en een operatie de enigste oplossing is) hebben mijn moeder en ik besloten om toch de scoliose proberen te stagneren of te verbeteren met een brace. Deze zomer ontdekte mijn moeder een artikel over een nieuwe scoliosepraktijk in Nederland en we hebben besloten om de daar aanbevolen behandeling te volgen.

Ik heb daar 2 weken een dagbehandeling gevolgd en mijn scoliose is goed verbeterd. In deze praktijk kregen ze dingen voor elkaar wat waarschijnlijk onmogelijk is voor wel duizenden artsen.

En nu?

Ik ben gelukkig, heb m’n normale leven terug zonder het dragen van een brace en zonder na te denken over een operatie. Wel moet ik elke dag een oefenprogramma doen maar als ik dan voor de spiegels sta dan ben ik de directie van de praktijk en de therapeuten enorm dankbaar voor alles.

Nothing is impossible, you just have to believe it!