Eerste scoliose consult

Om de kwaliteit die wij bieden te waarborgen, is het belangrijk om vooraf informatie te geven en afspraken te maken. U heeft recht op betrouwbare informatie. Die krijgt u uitgebreid in het eerste consult wat altijd vooraf gaat aan een behandeling.

Geen valse verwachtingen

Ook voor Scoliosis Care Clinic is een eerste scoliose consult belangrijk. Voordat wij een cliënt kunnen accepteren voor scoliose behandeling moet hij/zij beoordeeld worden door een van onze revalidatie-artsen of arts-assistenten, alsmede door een van onze gespecialiseerde Schroth-BSPTS therapeuten. Zo worden misverstanden voorkomen en geen valse verwachtingen gewekt.

Cliënten uit het buitenland

Voor cliënten uit het buitenland bestaat de mogelijkheid voor een eerste telefonisch scoliose consult. Na dit gesprek kan mogelijk direct een scoliose behandeling worden afgesproken.

Röntgenfoto's

Voor beide consulten is het belangrijk dat er röntgenfoto’s beschikbaar zijn. Deze foto’s kunnen gemaild worden of per post verstuurd voorafgaand aan het telefonisch consult. Afspraken hierover worden gemaakt voorafgaand aan het eerste scoliose consult.

Wat u kunt verwachten bij uw eerste scoliose consult

Het scoliose consult duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Het scoliose consult bestaat uit de volgende onderdelen

  • Het bespreken van uw medische geschiedenis met name met betrekking tot uw Scoliose of Scheuermann
  • Het bespreken van uw scoliose klachten en symptomen voortkomend uit uw Scoliose of Scheuermann
  • Een onderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van de meest moderne stralingsvrije Scoliose Scanapparatuur, hierbij zal ook uw longinhoud, de Cobb angle en de rotatie van uw ruggenwervel worden beoordeeld
  • Samenvatting van- en uitleg over de door ons gestelde diagnose
  • Uitleg over de voorgestelde scoliose behandeling
  • De mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot de voorgestelde scoliose behandeling
  • Het te verwachten resultaat en het benodigde tijdschema
  • Informatie over de vergoeding van uw zorgverzekering, die u vervolgens mee naar huis krijgt zodat u thuis nog eens alles rustig kunt bekijken.
  • Het brengen van een bezoek aan de therapieruimte.

Scoliosis Care Clinic verwacht van u eerlijke antwoorden met betrekking tot de reden en de verwachtingen van het resultaat waarom u een scoliose behandeling wilt ondergaan. Ook gaan wij uit van eerlijke en volledige informatie over uw gezondheidssituatie.