Op volwassen leeftijd kan door langdurige ongelijkmatige belasting van de wervelkolom en de afwijkende houding pijn ontstaan in de rug, nek en/of schouders, er ontwikkelt zich een scoliose.

De asymmetrische houding van de wervelkolom en afwijkende spierspanning kunnen er op latere leeftijd toe leiden dat organen in verdrukking komen en er kunnen ademhalingsproblemen ontstaan.

Volwassenen met een scoliose ervaren regelmatig rugpijn en gevoelige of stijve spieren ter hoogte van de scoliose. Daarnaast kan de scoliose of rugafwijking een aantal andere (meer ernstige) lichamelijke symptomen veroorzaken, zoals: uitstralingspijn in heupen en benen tijdens het staan of het lopen, gedaalde spierkracht in de benen, verminderde stabiliteit in romp en benen en minder energie of een verminderd uithoudingsvermogen.

BSPTS-Concept by Rigo scoliose revalidatie therapie is uitermate geschikt voor volwassenen.

BSPTS-Concept by Rigo scoliose revalidatie therapie heeft aangetoond effect te hebben op je lichaamshouding en werkt pijnverlichtend. Het behandelteam zal samen met u een BSPTS-Concept by Rigo scoliose programma opstellen, waardoor je rugspieren versterken en je houding verbetert.